SVART SNÖ
Uppsättning: Peken - Guitar | Fabbe - Vocals | Piffen - Drums | Tonken - Bass

HISTORIA:
Svart Snö bildades i April 1987 i nån Stockholms förort. Uppsättningen har sedan dess alltid varit den samma. Musiken har alltid varit aggressiv punk/hardcore med influenser som Poison Idea, Discharge, Elvis Presley, MDC och Similar. Deras texter har alltid vart politiska och sociala blandat med lite humor och ironi. Dom har försökt att inte skriva typiska anti det där, och anti det där texter som man ofta ser hos de flesta punkband. Alla deras texter är på svenska men dom är alltid engelsk översatta i text häftena.

Svart Snö har haft cirka 200 spelningar, nästan alla i Sverige. Dom har oxå varit på Europa turnéer, deras första var med Hiatus (Belgien) 1992 i Tyskland, Luxenburg, Holland och Belgien. Deras andra turné 1994 var tillsammans med Greenscab (Malmö) i Tyskland, Chzech Rep. (?) Slovenia, Italien, Belgien och Holland. Dom har även spelat en del i dom Nordiska länderna utanför Sverige. Deras flesta spelningar har varit på D.I.Y. klubbar, en scen dom stödjer eftersom den ger ett alternativ till den växande kommersiella musiken som fler sk. punkband verkar höra hemma i.

Dessvärre bestämde sig medlemmarna för att splittra bandet nån gång i September -97. Direkt efter beslutet började det hända en massa saker kring bandet. Tre nya skivor var plötsligt på väg! Dessa var: Smock ´n roll som släpptes på vinyl av Prank Records, en demo-samling av Grand Theft Audio Records som heter "Bellyache and Acid Eyes" och en split singel med Starved and Delirious av Consensus Reality Records.

Svart Snö splittrades inte för att medlemmarna hatade varandra, utan för att ambitions nivån mellan band medlemmarna gjorde det omöjligt att spela tillsammans. Peter och Piffen har ett nytt band på gång med Linus från "Dennis och dom blå apelsinerna". Dom har dock ännu inte skaffat sej ett namn!

I början av -98 ser vi att Svart Snö är med på ännu en samlings cd. Denna gång är det "Why Can't We Hate More compilation Part I", släppt på Birdnest records. Svart Snö medverkar med sången "Lilla Lula Lej" som faktiskt är en Owe Thörnqwist cover! Andra band på kängsamlingen är: Totalitär, Greenscab, Atomvinter, etc...

Svart Snö´s högsta mål är att underhålla glada, trevliga människor och att irritera elaka, cyniska människor. "Our hate is Real and NOT FOR SALE!"


DISKOGRAFI:
"Ren, säker och billig" EP -89
"Den civiliserade apan" EP -91
"Nemesis divina" LP/CD -92
"P.P.S." EP -93
"Besserwisser" CD -94
"Smock ´n roll" CD/LP -96

BILDER:
DEN CIVILISERADE APAN
NEMESIS DIVINA
P.P.S.
P.P.S. baksida
BESSERWISSER
BESSERWISSER baksida
SMOCK ´N ROLL
SVART SNÖ
"SVART SNÖ GODIS"
TEXTER:
SMOCK ´N ROLL
SPLIT 10"


LÅTAR:
DÅLIGT TJACK CHIRAC


ADRESS:
Svart Snö
c/o Really Fast Rec.
Box 6170
102 33 Stockholm
Tel: 08-315967


PSYKOPATEN´S PUNKSIDA