HISTORIEN

Strebers bildades våren -85 och bestod då av: Ulke: sång & gitarr, J.R: trummor och Pelle: bas. 1986 släpptes flera skivor med Strebers. Deras debut EP hette: "Ung & Arg", och följdes av deras andra EP: "På Liv & Död". Strebers första LP släpptes oxå -86 på deras vanliga (egna) skivettikett: Kaos & Skrål. Den hette: "Ur led är tiden". Den pressades bara i 1000 ex och är jävligt svår och dyr att få tag på nu...

Strebers gjorde efter att gruppen Asta Kask hade lagt av flera försök att få med Astas sångare och gitarrist Micke i bandet. De lyckades tillslut, så 1987 stärktes Strebers av Micke Blomqvist, och därmed ändrades deras musik litegrann. Micke spelade gitarr och sjöng, ända tills våren 1988 då Strebers hade sin avskedsspelning och splittrades. Men under den tiden hann de spela in en EP "Bad boys behind bars" och en miniLP "Öga för öga".

Strebers splittrades efter sin sista spelning på Ungdomens hus i Uppsala. Men splittringen varade inte särskilt länge, Ulke och Johnny ville fortsätta spela så de fick med Ztikkan som ny basist i bandet. De ville då göra något nytt och roligare så de började spela en sorts "cowboy punk" och sjöng på engelska. De kallade sig nu för Sixguns men nästan ingen tog stilbytet på allvar utan betraktade bandet fortfarande som Strebers. Ingen tyckte heller att det hela var speciellt kul heller så Sixguns blev ganska snabbt vanliga Strebers igen. Under Sixguns tid hann de endast ge ut tre singlar. De tänkte egentligen släppa en miniLP men det visade sig var lika dyrt som att släppa tre singlar, vilket ju var mycket tuffare så dom gjorde det istället. Singlarna var: "Silver, sex and sixguns", "Buenas notches from hell" och "Back from the dead".

Strebers ville nu ordna upp allt efter fiaskot och tänkte släppa en ny skiva. Men det visade sig att skulderna på Sixguns skivorna var för höga så de hade helt enkelt inte råd! Det blev därför ingen ny Strebers skiva på länge men då hann dom spela upp sig lite bättre och resultatet blev då så bra att de fick kontrakt med skivbolaget Birdnest. Birdnest skulle alltså finansiera de kommande skivorna, och den första skivan på Birdnest blev "Strebers och kråkan".

Men -92 dör Strebers trummis Johnny i en bilolycka. Medlemmarna i Strebers vill då inte spela längre med samma namn utan gör en sista CD som en hälsning till Johnny. Skivan heter "Till en vän" och bygger mest på texter som Johnny hade skrivit. Där slutar bandet Strebers historia, men medlemmarna spelade vidare...

R.I.P