UPPSÄTTNING: Nicke Bjurén - bas, sång | Magnus Bjurén - trummor | Bonni - gitarr, sång | Svein - gitarr, sång


INTERVJU MED BONNI PONTÉN I COSA NOSTRA:        ( från Parnassos #1 )

Presentera er själva.
Cosa Nostra är till yttermera visso bl.a som följer: Bonni Pontén - Gitarr och percussions, Nicke Andersson - Gitarr och krumhorn, Peter Bjurén - Kapellmästare och altsax vid behov, Magnus McFerrin Bjurén - Lead song och kör. För övrigt kan man tillägga att ovanstående sättning förhållandevis färsk p.g.a vår förra gitarrist Sveins försvinnande i pedofilhärvan i Belgien. Trots inbördes förakt och slitningar försöker vi med denna sättning, åtminstånde för pengarnas skull, fortsätta ett tag till. "Skomakare, bliv vid din läst!", som HyrBengt sa.

Vad lyssnar ni på för musik själva?
Band som rullar i turnébussen: Motörhead, Bad religion, NOFX, Propagandhi, pennywise, Metallica, Poisen idea m.fl. Dock har vi lite svårt för amerikanska band. Nicke envisas naturligtvis med med att allt som oftast lyckas trycka in Hellacopters och Entombed.

Vad är ett zines viktigaste uppgift? Favvozines?
Dess viktigaste uppgift är naturligtvis att skriva om banden så att de blir jättekända och kan tjäna massor med pengar, slå sönder hotellrum och köpa snabba bilar! Att de sedan gör ett ovärderligt arbete med attspegla den "äkta" undergroundscenen är ju inte att förakta. När det gäller favvozine så känns det svårt för oss att ställa oss i recensentens position. Men om varje sida är skriven med samma glöd och intention som en sångtext som vrålas ut från hjärtat, så är det ett "favvozine". Sen har ju inte alla samma förutsättningar för en bra layout o.s.v.

Vad är det bästa med en Mercedes Benz?
Kylaremblemat kan man "recycla" och återanvända som sikten på granatgeväret "Karl Gustaf", och därmed pressa priset så att även de fattigaste bananrepubliker kan få möjlighet att åtnjuta äkta svenskt hantverk. Trots allt bör ju alla ha samma möjligheter till att köpa bra vapen.

Några kommentarer om Rosa Honung?
Bottnar denna fråga månne i gamla missuppfattningar fran Asta-tiden? Cosa Nostra, liksom Asta Kask samarbetar med Rosa Honung. Vi har samma möjligheter som alla andra band att avbryta ett sådant samarbete. Är vi dumma i huvet eller har rykterna fel? Vad tror du?

Vad tycker ni om skate-vågen?
Måste du ställa frågor om idrott?

OS i Stockholm 2004, ja eller nej?
Vi tror att det blir med OS som med EU! Vinsten ligger hos de som har stålar, den eventuella förlusten hos de som betalar. Eftersom näringslivet tar vinsten kan näringslivet betala.

Bästa låt ni gjort enligt er?
Varje låt är ett omsorgsfullt skulpterat skötebarn. Det är svårt att peka ut en favorit. Periodvis kan man visserligen tröttna på vissa låtar, men textmässigt kan vi stå för allt.

Jag har hört att texten till Samma Blod blivit uppfattad som rasistisk, stämmer detta?
Det har oss veterligen aldrig hänt, om är så fallet torde det troligen varit samma person som påstod att Asta Kask hade en herrgård på Gotland.

Det var ett tag sedan ni släppte Eldar, har ni fått reda på vem det var som mördade Laura Palmer?
Möjligheterna är många. Ett rykte som florerat är att den sadonazisatanistiska ockupationsregimen i Tajikistan utnyttjade henne under hennes tid som aupair i den lilla bergsbyn Ngoulou, då hon tvingades göra många resor som kurir till en allierad bananrepublik. Hon hade då de krypterade meddelandena intatuerade på sina inre blygdläppar. Det påstås också ( vilket vi finner föga troligt ) att hon även bar med sig kapslar innehållande kartor, uppstickna i urinröret. I forna Östtyska arkiv skall man efter obekräftade källor funnit dokument, innehållande de krypterade meddelandena, varav ett skulle ha varit: "Cosa Nostra was here". Vidare sägs att originalmeddelandet nu tjänar som foder i en av Boris Jeltsins talrika pälsmössor.

Vem är Sveriges bästa politiker?
Lars Törnman!

Är ni vegetarianer?, motivera.
Nej vi äter kött. Dock hyser vi stor respekt för kampen mot köttindustrin. Men tvisten och argumenten huruvida människan i begynnelsen var köttätare eller inte tycker vi är ointressant skitsnack. I teorin kan man föda upp en katt på grönsaker, "men om katten själv får välja..."Däremot är vi "straight läsk", vi blandar bara spriten med läsk!

Skriv vad du vill.
Vad du vill.

"DENNA INTERVJU ÄR GRANSKAD OCH GODKÄND AV DON MORTE"


TEXTER

MP3!
OSLÄPPT LÅT MED COSA NOSTRA!!!
- HETS -
Ladda ner Mp3-spelare här.


DISKOGRAFI:
"Rock mot tiden" EP
"1000 dB" Bildmaxi
"Under ytan" MiniLP och CD med bonuslåtar
"Eldar" CD
Samlings CD till Kakofoni Nr 5
"Leva fan" Samlings CD
"Förlåt mor och far" CD singel
"Broderskap" CD


BILDER:
ROCK MOT TIDEN
ROCK MOT TIDEN, baksidan
1000 dB
UNDER YTAN
UNDER YTAN, baksidan
ELDAR
FÖRLÅT MOR OCH FAR
BRODERSKAP
LIVE
MÖRKT
SMISK
TIDNINGS-UTKLIPP MED BJURRE NÄR HAN KLIPPT AV FINGRARNA


TEL:
NICKE: 0500-485885
BONNI: 0501-10015


BAKÅT