INTERVJU MED MAGNUS I HIROSHIMA:      (Från "Mitt i skiten" #1)

STANDARDSNACKET: MEDLEMMAR, INSTRUMENT, HISTORIA, DISKOGRAFI, ETC...
Hiroshima bildades i januari 94 av mig (Magnus) och Thomas Åkerberg. Vi hade jammat lite i lag och ville bilda ett band så vi ringde till min kusin Bodd (som vi visste kunde vråla som ingen annan) och han var intresserad uatav att börja med oss. Sedan övertalade vi dödsmetallaren Fredde att börja spela gura och så var Hiroshima ett faktum. Efter några månaders flitigt repande så bokade vi studiotid och spelade in Ödeland (som vi självfinansierade). Vi skickade runt den till olika bolag och några hörde av sig men Rosa Honung var först. Så det blev dom som vi började samarbeta med. Vi har alldeles nyligen tagit in en till gitarrist som heter Micke och vi har spelat live en hel del under våren - nu hoppas vi på mycket spelningar till hösten också.
DISKOGRAFI:
1994 Ödeland MCD
1995 Ödeland (Rosa Honung utgåva med texter)
1995 Våld föder våld CD
1995 Motörhead tribut (låten Overkill)

HUR ÄR ERAN DEAL MED ROSA HONUNG? ÄR NI NÖJDA MED DEALEN?
Vår deal med Rosa Honung är schysst tycker vi och vi är nöjda med den, det räcker så.

INTERNET, E-MAIL, SNABEL-A - JAG ÄR SÅ TRÖTT PÅ DET! HÅLLER NI MED MIG?
Jag håller med dig fullt och fast, vad fan är internet? Vem fan har råd att köpa en dator för 15000 kr? Ja bara undrar?

BODD, ERAN SÅNGARE HAR JU EN VÄLDIGT RÅ RÖST, HUR BÄR HAN SIG ÅT FÖR ATT LÅTA SÅ RÅTT?
Bodd har en väldigt speciell sångteknik som han utvecklat genom att dricka stora mängder starksprit och sjunga Exploited låtar när han var i målbrottet.

HUR MÅNGA EX HAR EGENTLIGEN ÖDELAND TRYCKTS UPP I? En del påstår 500 medans andra säger 1000???
Vi tryckte upp Ödeland i 500 ex.Sedan har Rosa Honung tryckt upp 1000 ex till av den, alltså 1500ex.

VILL NI ÅTERINFÖRA DÖDSSTRAFFET? SKA MAN DÖDA FÖr ATT VISA ATT DET ÄR FEL ATT DÖDA? SKA STATEN FÅ DÖDA "SINA" MEDBORGARE?
Personligen tycker jag att det här med dödsstraff är helt fel. Man kan inte döda för att visa att det är fel att döda. Våld föder ännu mer våld. Livstids fängelse räcker bra för döden kan ju också vara ett sätt att fly från det man har gjort.

VAD ÄR PUNK FÖR ER? ÄR DET ATT SUPA, SVINA OCH LEVA DJÄVULEN - SOM MODERAT LIKVIDATION SA EN GÅNG I TIDEN?
Jag blir ofta förbannad på folk som tror att punk bara är att svina och se jävlig ut. För mig är punk en politisk inställning och att man vågar säga ifrån mot alla orättvisor i samhället och visa att man bryr sig. Jag tycker att punk bygger på mänskliga värderingar och att alla kan om man bara vill. Även musiken är viktig för mig (Green Day och Offspring är inte punkband enligt mig).

NÄR KOMMER NÄSTA HIROSHIMA UTGÅVA?
Nästa Hiroshima släpp blir en Maxi CD som kommer i augusti/september någon gång. Den heter Brända broar och är jävligt bra. Vi ska även medverka på en Bad Religion tribute som Dolores Records släpper nu i höst. Rosa Honung släpper också en samlingsskiva som vi ska medverka på med tre låtar, en cover med Asta Kask och två egna låtar.

HUR STÄLLER SIG HIROSHIMA TILL POLIS OCH MILITÄR?
Poliser är väl bra att ha. Även om det inom poliskåren finns svin så håller dom trots allt ordning på gatorna. Men vad beträffar försvaret så kunde det läggas ner helt. Skrota försvaret, vi har ändå ingen chans om det skulle bli krig. All borde rusta ner så vi slapp allt onödigt dödande i världen.

PASSA PÅ! ORDET ÄR FRITT!
Köp våran nya MCD! Och tänk på att rasismen växer och växer. våga säga nej, och visa att vi inte ställer upp på sånt skit! Tack för ordet.

\Magnus Hiroshima.